KANGURU



KANGURUKangurugiller (Macropodidae) ailesini olu┼čturan 47 keseli memeli t├╝r├╝ne verilen ortak ad. T├╝m├╝ Avustralya ana karas─▒nda ya┼čayan, 47 dolay─▒nda t├╝r├╝ vard─▒r. Postu boz renkte ve yumu┼čakt─▒r. Uzunluklar─▒, t├╝rlere g├Âre 20 cm’den 2,5 m’ye kadar de─či┼čir. ─░nce ve g├╝├žl├╝ arka bacaklar─▒yla kolayl─▒kla s─▒├žrayabilirler. Kaydedilen en uzun s─▒├žray─▒┼č 14 m’dir. Kangurular, saatte 50 km h─▒zla ko┼čabilirler. ├ľnlerindeki kesede yavrular─▒n─▒ ta┼č─▒rlar. Ot├žuldurlar. ─░ri y─▒rt─▒c─▒ ku┼člar, s├╝r├╝ngenler ve insanlar d├╝┼čmanlar─▒d─▒r.



Arkada■řna Yolla
Yazřcř Dostu Sayfa