AKBABA



AKBABAFalconiformes tak─▒m─▒n─▒n Cathartidae familyas─▒n─▒ ve ayn─▒ tak─▒m─▒n Aegypiinae altfamilyas─▒n─▒ olu┼čturan, iri ve le┼č yiyen y─▒rt─▒c─▒ ku┼člar─▒n ortak ad─▒. Bu nedenle akbaba s├Âzc├╝─č├╝ s─▒n─▒fland─▒rmada belli bir grubu kar┼č─▒lamaz.

Kanatlar─▒ geni┼č ve b├╝y├╝k, ba┼č ve boyunlar─▒ az ├žok ├ž─▒plakt─▒r. Boylar─▒ 60-100 cm aras─▒nda de─či┼čir. Genellikle le┼č yiyerek beslenirler. Ayr─▒ca, s├╝r├╝ngen ve b├Âcek de yerler. Seksen y─▒l kadar ya┼čarlar. ├ťlkemizde yerel ve g├Â├žmen olmak ├╝zere toplam d├Ârt t├╝r├╝ g├Âr├╝lebilir.

─░LG─░L─░ KONULAR

Ku┼člar



Arkada■řna Yolla
Yazřcř Dostu Sayfa